Waar kun je een beveiligingssysteem allemaal voor inzetten dit jaar?

Veel mensen over de verschillende geografische locaties van de wereld hebben de beste huisbeveiligingssystemen ingezet om hun gezin en huis te beschermen. Als u net naar een nieuw huis bent verhuisd, zal een soort extra beveiligingslaag u zeker op uw gemak stellen. Gezien de stijging van het aantal criminaliteit wereldwijd, neemt de vraag naar beveiligingsapparatuur voor thuis zeker in snel tempo toe. Maar soms kan de beschikbaarheid van tal van opties voor de klanten hen verwarren en maakt het selecteren van het perfecte systeem een zeer ontmoedigende taak. De sleutel tot het kiezen van het juiste systeem is een goed begrip hebben van verschillende soorten huisbeveiligingssystemen, die als volgt zijn:

Bewaakt beveiligingssysteem

Het bewaakte beveiligingssysteem beschermt het huis 24 uur per dag, 365 dagen per jaar tegen indringers. Het systeem werkt door een centrale meldkamer te waarschuwen wanneer een alarm wordt geactiveerd. Als een inbreker probeert via het raam of de deur het huis binnen te sluipen, klinkt er een luide sirene, neemt het beveiligingsbedrijf contact op met de autoriteiten en wordt er onmiddellijk hulp gestuurd.

Als er een inbraak wordt opgemerkt, zal het bedrijf eerst contact opnemen met de huiseigenaar en om een wachtwoord vragen om te bevestigen dat het alarm niet per ongeluk is geactiveerd. Het grootste voordeel van het laten installeren van dit specifieke type systeem is dat u niet langer afhankelijk bent van uw buren om tijdens uw afwezigheid op het huis te passen en de politie te verwittigen in geval van inbraak. De bewaakte systemen zullen ook de betrokken autoriteiten waarschuwen in geval van overstroming of brand.

Ongecontroleerd beveiligingssysteem

Het onbewaakte huisalarmsysteem is in principe ontworpen om de huiseigenaren, buren en iedereen die dichter bij het huis woont te waarschuwen. Hier worden verschillende soorten camera’s en bewegingssensoren ingezet in de verschillende ruimtes van de woning. Als een indringer probeert het raam of de deur open te breken, wordt het alarm geactiveerd. Het harde geluid van het alarm zal inbrekers zeker afschrikken en de bewoners of buren van het huis waarschuwen. Dergelijke systemen hoeven geen geld te investeren in 24-uurs monitoring of screening.

Draadloos beveiligingssysteem

Een draadloos huisbeveiligingssysteem is een van de beste en populaire oplossingen om het huis te beschermen tegen dieven. Er zijn geen lastige kabels nodig om de apparatuur aan te sluiten en dat maakt het zeer eenvoudig te installeren. De radiogolven worden gebruikt ten behoeve van de communicatie tussen de bewegingsmelders en de alarmcentrale. In het geval dat het alarm wordt geactiveerd, sturen de sensoren het signaal naar het bedieningspaneel, dat vervolgens de huiseigenaar of het beveiligingsbedrijf op de hoogte stelt. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan de informatie over een CCTV camera systeem.