Verkeersregels in acht nemen

Het spreekt voor zich dat u zich aan alle verkeersregels moet houden. Zo voorkom je niet alleen een boete, maar garandeer je ook je veiligheid op de weg. De noodzaak om zich aan de verkeersregels te houden kan niet genoeg worden benadrukt.

Ze verkleinen eerst de kans op ongevallen en letsel oefenen van motor theorie examen. Het hoofddoel van verkeersregels is het verkleinen van de kans op ongevallen.

Ten tweede bevorderen verkeersregels, aangezien ze voor alle weggebruikers gelden, een vlotte doorstroming van het verkeer. Er is veel minder onzekerheid en daarmee een kleinere kans op ongevallen als iedereen zich aan dezelfde regels houdt.

Vermijd bumperkleven

In andere landen is het ingebakken in elke automobilist om op veilige afstand te blijven van het voertuig voor hem. Helaas is de situatie in India precies het tegenovergestelde. Auto’s op de wegen van ons land zitten op elkaar gepropt als atomen in een molecuul. Dit idee wordt vaak flagrant genegeerd door mensen, die in wezen rijden zoals ze willen.

Het wordt echter meestal aangeraden om ten minste twee auto’s ruimte tussen u en de auto voor u te houden. U heeft voldoende ruimte om een aanrijding te voorkomen als het voertuig voor u moet uitwijken of een noodmanoeuvre moet uitvoeren vanwege een gevaar op de weg. Als u deze praktijk nu ontwikkelt, zult u er op de lange termijn enorm van profiteren.

Elimineer afleidingen

Het is absoluut noodzakelijk dat uw aandacht uitsluitend op de weg is terwijl u een motorvoertuig bestuurt. Autorijden terwijl u van streek of gespannen bent, kan uw concentratie ernstig aantasten.

Als beginner moet u goed nadenken over uw rijmanoeuvres. Als u tijdens het autorijden met iets anders bezig bent, vergroot u de kans dat u een fout maakt. Zorg er op dezelfde manier voor dat u, in het geval dat u besluit te rijden, voldoende uitgerust bent en u bewust bent van uw omgeving.