Keyless entry zelf programmeren

Keyless entry afstandsbedieningen of keyless entry bescherming kunnen om een aantal redenen defect raken, meestal doordat de batterij leeg raakt, hoewel er ook andere manieren zijn waarop de keyless fob (zoals het soms wordt genoemd, onder andere namen) kan worden gedeactiveerd of gedeprogrammeerd. In dit geval kunt u, de buitengesloten bestuurder, uw dealer bellen om uit te zoeken hoe u het systeem voor toegang op afstand tot uw auto opnieuw kunt activeren. De dealer zal u waarschijnlijk vertellen dat u langs moet komen om de sleutel opnieuw te laten programmeren – uiteraard tegen betaling. Probeer eerst andere oplossingen.

Geldbesparende oplossingen

Als u een reservesleutelhanger hebt die u bent vergeten, is dit natuurlijk de goedkoopste oplossing voor een mogelijk onnodig duur probleem. Kijk eens rond in uw kasten. Zo niet, dan zult u uw sleutelhanger opnieuw moeten programmeren.

Meestal staan de programmeerinstructies in de handleiding van de auto. Dit is geweldig advies, nietwaar? Zolang je de handleiding nog hebt.

Als je de handleiding niet hebt, zul je online moeten zoeken. De snelste manier is om het FCC nummer in te typen op de achterkant van de sleutelhanger. Het staat misschien onderaan de afstandsbediening onder andere informatie. Typ dit in en voeg “programmering” toe aan uw zoektermen.

Als geen van de getoonde pagina’s programmeerinstructies bevat, kunt u zoeken op merk en model. Probeer zo veel mogelijk informatie over uw auto in te voeren, waaronder het merk, model en jaar, en typ dan zoveel mogelijk trefwoorden in, waaronder een van de volgende: afstandsbediening, sleutelhanger, smart key, programma, reactiveren of de https://jdbrand.eu/products/arclit-electronic-rechargeable-flexible-kitchen-bbq-lighter

Hoe keyless entry programmeren

Over het algemeen zal het programmeren van de sleutel inhouden dat de computer van de auto via het contact wordt geactiveerd. U manipuleert de knoppen van de sleutelhanger terwijl u het contact in de stand RUN zet (bijvoorbeeld). De instructies voor het herprogrammeren kunnen inhouden dat u dezelfde stappen twee of drie keer moet herhalen.

De programmeerinstructies variëren sterk van merk en model en mogelijk zelfs van jaar tot jaar, dus zorg ervoor dat u zo diep mogelijk zoekt in de pagina’s met zoekresultaten om het exacte model en jaar te vinden. Als u het echter niet op deze manier kunt vinden, zoek dan de dichtstbijzijnde overeenkomst op en probeer te experimenteren met die of een variatie daarop. U kunt extra pookjes programmeren door dezelfde stappen uit te voeren.

Als u geen instructies vindt die werken, moet u het misschien opgeven en uw dealer bellen. Gewoonlijk zal een autodealer een half uur of een uur rekenen om het sleutelloze toegangssysteem te herprogrammeren, dus dit kan overal tussen de €75 en €150 liggen. Zij zullen u wellicht verkopen dat dit beter is dan dat uw auto wordt gestolen of dat u uw voertuig niet kunt gebruiken. Maar het is echt een laatste redmiddel om € 100 uit het raam te gooien, is het niet?