Hoe het koken van voedsel op sommige voedingsstoffen kan beïnvloeden

Het gebruik van warmte om voedsel te koken is een techniek die veel mensen gebruiken om thuis maaltijden te bereiden best geteste wafelijzer. Het is een proces dat enkele van de schadelijke bacteriën kan doden die op voedingsmiddelen kunnen worden gevonden.

Koken kan echter ook sommige voedingsstoffen beschadigen. Sommige belangrijke voedingsstoffen, zoals in vet oplosbare vitamines, worden meestal tijdens het koken verminderd.

Desondanks kan koken helpen bij de spijsvertering, omdat het de absorptie van bepaalde vitamines en mineralen verbetert. Thiamin wordt bijvoorbeeld beschikbaar gesteld voor absorptie tijdens het koken.

De temperatuur waarop u uw voedsel kookt, beïnvloedt de manier waarop het wordt verteerd. Het ideale temperatuurbereik voor uw voedsel is ongeveer 75 graden C. De USDA adviseert dat u een thermometer met een sonde buiten de oven gebruikt om de temperatuur van uw voedsel te controleren.

De hoeveelheid water die bij het koken wordt gebruikt, kan ook van invloed zijn op de gezondheid van uw voedsel. Het vocht in gekookt vlees wordt bijvoorbeeld verminderd. Het water kan vervolgens worden gered voor het op smaak brengen van andere gerechten.

Over het algemeen vermenigvuldigen bacteriën die door voedsel overgedragen ziekten sneller vermenigvuldigen bij temperaturen tussen 40 en 140 graden Fahrenheit. Dit wordt de gevarenzone genoemd en het is een plek om voorzichtig te zijn. Als je voedsel hebt dat in deze temperatuur gevaarzone is, moet je het koken of onmiddellijk in de koelkast zetten.

Het type voedsel dat u kiest om te koken, heeft ook invloed op het proces. Een stoofpot wordt bijvoorbeeld op een lagere temperatuur gekookt dan een roerbak.

Er zijn veel verschillende soorten ovens, en je moet weten welke je hebt voordat je begint te koken. Dit zorgt ervoor dat u uw voedsel niet verbrandt.