De top 10 gratis online ontsnappingsspellen

Een digitale escape room kan een leuke en leerzame toevoeging aan je dag zijn, of je nu een leraar bent die virtuele klaslokaaltechnologie gebruikt, een Zoom-bijeenkomst organiseert of een ouder die zijn kind bezig wil houden.

Meestal is het uitgangspunt van een virtuele escape room iets humoristisch. Deelnemers moeten hun speurvaardigheden gebruiken om digitale sloten te ontgrendelen en de kamer te “ontsnappen”. De aanwijzingen worden meestal geassocieerd met het thema van de kamer. Ze kunnen echter af en toe de vorm aannemen van rekenkunde, woordproblemen of zelfs een meer algemene kennisquiz.

Hieronder vind je een lijst met 10 gratis online escape rooms voor verschillende genres en interesses.

Ten eerste een kamer met Minecraft-thema waar je puzzels moet oplossen om te ontsnappen

Vermijd die enge mensen ten koste van alles! Stel dat je een fan bent van de Minecraft-game Minecraft die blokken bouwt, mijnkarren bestuurt en monsters doodt. In dat geval zul je dol zijn op de Regency Park Branch Library in New Port Richey, de spelversie van Florida met rekenpuzzels, video’s en meer.

Zweinstein’ Escape Game 2

Peters Township Public Library in McMurray, Pennsylvania, heeft een virtuele escape room ontwikkeld met als thema Harry Potter genaamd de Hogwarts Escape Room. Dus wat is de deal met het uitgangspunt? Je bent een eerstejaarsstudent op Hogwarts en bent opgesloten in een kamer met alleen aanwijzingen (en geen magie) om je te helpen ontsnappen.

Super Duper Killer Exit-spel

Is jouw moed bestand tegen deze enorme test? Deze escape room is geschikt voor groepen van maximaal vier personen vanaf 13 jaar. Het heeft strikte regels zoals “niet Googlen” en “geen rekenmachines” (hoewel papier en potlood prima zijn). Gebruik je kennis van wiskunde en aardrijkskunde om de antwoorden te achterhalen.

Ten vierde, de Spy Apprentice: een elektronisch ontsnappingsspel

Terwijl je de wereld rondreist (vrijwel natuurlijk) op zoek naar aanwijzingen, dompel je jezelf onder in een spannend spionageavontuur. Deze escape room bevindt zich in Centerville, Ohio, en wordt gepresenteerd door de Washington-Centerville Public Library. Gezien de moeilijkheidsgraad is deze puzzel het meest geschikt voor oudere kinderen en volwassenen.

Nr. 5: Oscar’s verloren Oscar

Er klopt iets niet in het National Aquarium, en het is niet de vis. In de film “Shark Tale” speelt Oscar, de oscarvis, een hoofdrol en wordt hij het slachtoffer van een misdrijf. Ontdek het onderwaterleven terwijl je dit online ontsnappingsspel speelt.

De Romeo en Julia Escape Room, waar je puzzels moet oplossen om te ontsnappen

Als hij met Juliet wil trouwen, zullen haar ouders bewijs nodig hebben dat de aanbidder net zo slim is als zij. Lukt het jou om de taak te voltooien en hier weg te komen?

7. Dog Man: het virtuele ontsnappingsspel

De populaire hond/mens hybride politieagent gemaakt door Dav Pilkey heeft jouw hulp nodig. In deze digitale escape room betreed je een parallel universum via Petey the Cat’s Playhouse om hem te redden.

Telling nr. 8: Jumanji: The Movie – The Room

Momenteel zit je gevangen in een Jumanji-spel. Je moet eerst veel uitdagingen overwinnen om de magische edelsteen uit het jaguarstandbeeld te halen en het spel te voltooien.

Disney World, ontgrendeld 9

Voor je het weet, ben je helemaal alleen wakker midden in de Country Bear Jamboree. Ze zijn weggegaan omdat je in slaap was gevallen tijdens de show. Je zit opgesloten in je huis omdat Disney World gesloten is. Weg van wat? Zorg ervoor dat u de diavoorstelling start door Presenteren te selecteren in de menubalk.

Tien. Online kamer-ontsnappingsspel: “Ontsnap uit Wonderland”

Deze escape room is ge├»nspireerd op de boek- en filmaanpassingen van Lewis Carroll’s ‘Alice’s Adventures in Wonderland’. Het Moultrie-Colquitt County Library System is ontworpen in Moultrie, Georgia. Iedereen van elke leeftijd kan deelnemen, en het kan alleen of met anderen worden gedaan. Duik in het konijnenhol en volg het Witte Konijn voor spannende avonturen.