Ontsnappen aan een ‘doolhof’: Cultuur en Vermaak in Den Haag

Het cultuur- en uitgaanslandschap van Den Haag is recentelijk rijker geworden met een hip nieuw element. A-Maze Escape Events, een lokale start-up, presenteert het idee van live room escape games aan het publiek van Den Haag en omstreken.

Het concept klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar dit is misschien gewoon natuurlijk bij het introduceren van een idee in een nieuwe omgeving. Het spel sloeg echter snel aan en werd enorm populair in Londen, Barcelona en Boedapest, waar het de afgelopen twee jaar is opgezet. Hun Facebook-pagina’s staan ​​vol met beelden van de gelukkige teams die zijn ontsnapt, en ook de Twitter-feeds staan ​​vol met positieve opmerkingen. Inderdaad, de live room escape game biedt een frisse ervaring voor de sociale agenda. Het is een geweldige vervanging voor of aanvulling op de gebruikelijke avondroutine van een groep.

Hoe versla je elke keer het doolhof?

Het uitgangspunt van het spel is eenvoudig, maar uitdagend. Het gedurfde team heeft precies 60 minuten om te ontsnappen uit een afgesloten kamer. De weg naar vrijheid leidt door een reeks puzzels, codes en raadsels, die het team moet oplossen voordat de tijd om is. Een display toont het aftellen dat door het hele spel heen tikt. Met elke voorbijgaande seconde stijgt de druk en adrenaline. Wanneer het team de laatste code kraakt en de deur openduwt met slechts enkele seconden over, dringen vijf glimlachende en opgewonden mensen door de deur.

A-Maze heeft momenteel twee ontsnappingsmogelijkheden met plannen om de selectie uit te breiden. De teams kunnen veranderen in een groep spionnen en infiltreren in een geheime KGB-schuilplaats, of proberen een modern stedelijk mysterie te ontrafelen.

Kun jij uit een doolhof komen door de juiste muur te volgen?

Al met al is de live room escape game een creatieve, interactieve en spannende activiteit vol probleemoplossende uitdagingen. Het is een leuk evenement voor vriendengroepen, maar ook geweldig voor teambuildings, omdat uitstekend teamwerk, goede communicatie, coördinatie en creatief denken nodig zijn om het spel onder de knie te krijgen en de missie op tijd te voltooien. Er is geen externe betrokkenheid, noch lastige instructeurs om het spel te beïnvloeden. Beslissen over de beste aanpak van het project en het toewijzen van de rollen en verantwoordelijkheden van de individuele leden is geheel aan het team.

De spellen zijn bedoeld voor groepen van 2-6 personen. Op basis van ervaringen uit het verleden is de meest ideale teamgrootte 5. Ook voor de angstige types hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien er tijdens het spel geen schriktactiek wordt gebruikt.

A-Maze verrijkt de uitgaansscene van Den Haag door een unieke, creatieve en betaalbare beleving toe te voegen.